Autozoeker.net

Vanuit de overheid wordt er niets aan een toeval overgelaten als het gaat om de groei in aanshaf van elektrische voertuigen. Dit is niet raar omdat deze voertuigen een milieuvriendelijk karakter hebben. De stimulans vanuit de overheid komt in de vorm van een subsidieregeling. In deze blog vertellen we je graag meer over de subsidieregeling. 

SEPP

SEPP staat voor Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren en is van toepassing op nieuwe en gebruikte elektrische personenauto’s die gecategoriseerd kunnen worden in de kleinere en compacte middenklasse. Dit project is in juli 2020 van start gegaan en eindigt in juli 2025. Het bedrag dat gemoeid gaat met het project is gesteld op een paar duizend euro per auto.  Wat er wel gesteld kan worden is dat er helaas een addertje onder het gras is. Er is namelijk een maximum gesteld voor het aantal auto’s dat subsidie kan ontvangen. Indien het maximum bereikt is, dan is het project dan ook afgerond en kun je niet meer in aanmerking komen voor zo een subsidie voor je elektrische voertuig.

Wat houdt de subsidie in?

Subsidie kun je zowel voor gebruikte als nieuwe elektrische auto’s krijgen. Indien het om een nieuwe auto gaat, krijg je een bedrag uitgekeerd van 3.550 euro. In het geval van een 2e handse of gebruikte auto, dan is het subsidie bedrag een slordige 2.000 euro. Als je besluit om een elektrische voertuig te leasen, dan wordt het subsidiebedrag verrekend met het bedrag dat jij per maand dient te betalen. Er is zeker haast geboden om binnen de kortste keren je elektrische voertuig te kopen en in aanmerking te komen voor zo een subsidie, aangezien er een maximum aan gekoppeld is. Het kopen van een elektrische voertuig brengt naast deze subsidie gelukkig ook tal van andere voordelen met zich mee. Je hoeft het dus niet alleen voor de subsidie te doen,

Waarop moet je letten?

Zoals jezelf hebt kunnen lezen wordt de aankoop van elektrische voertuigen door de overheid gestimuleerd. Om echter optimaal gebruik te maken van de elektrische auto dien je ook aan andere zaken te denken. Denk hierbij aan de installatie van een laadpaal voor thuis. Dit maakt het gebruik van de elektrische auto stukken gemakkelijker en daarnaast ook nog eens eens tuk goedkoper. Je kunt de auto immers te allen tijde opladen en betaald hier ook nog eens het reguliere stroomtarief voor. Een paal installeren thuis zorgt er dus voor dat je ook nog eens minder geld uitgeeft tijdens het gebruik van de auto. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *