Autozoeker.net

Ben jij de gelukkige bezitter van een elektrische auto? En wil je daar binnenkort graag mee op vakantie gaan? Dan geldt: een goede voorbereiding is het halve werk! Lees in dit artikel wat je van moet weten als je met je elektrische auto op vakantie gaat!

  1. Routeplanner voor elektrische auto’s

Als je met een elektrische auto reist, is het handig om een speciale routeplanner voor elektrische auto’s te gebruiken. Deze routeplanner geeft naast locaties van laadpalen onderweg ook aan hoe intensief de geplande route voor jouw auto is (en dus: hoe snel je weer moet laden). Neem de voorgestelde route niet té letterlijk: reizen met een elektrische auto en het aantal kilometers dat je kan rijden heeft alles te maken met de actieradius van je elektrische auto, je eigen rijstijl, gebruik van airco en de omstandigheden onderweg zoals wind en regen.

  • Laadpas voor in het buitenland

Wees je er daarnaast van bewust dat je Nederlandse laadpas wellicht niet werkt in het buitenland. Veel landen bieden gratis laadpassen: je betaalt pas als je verbruikt. In dit geval betaal je een startarief per laadsessie en de prijs per kWh maar geen abonnementskosten per maand. Voor de zekerheid kun je laadpassen van diverse aanbieders aanvragen. Zo heb je de meeste kans dat je overal kunt laden én bovendien voor het voordeligste tarief. Het starttarief en prijs per kWh verschilt per namelijk per laadpas- en laadpaalaanbieder.

  • De juiste laadkabels

De meeste laadpunten in Europa zijn te gebruiken met een laadkabels van het ‘Type 2’, ook wel ‘Mènnekes’ of ‘zevenpuntaansluiting’ genoemd. Frankrijk en Italië zijn daarop doorgaans een uitzondering. In deze landen wordt namelijk ook veelvuldig gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘Type 3’ aansluiting. Deze aansluiting bevat meer pinnen en een schuifje dan de ‘Type 2’ aansluiting. Als je er zeker van wilt zijn dat je niet zonder stroom langs de weg komt te staan, kan het verstandig zijn zo’n extra laadkabel aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *