Autozoeker.net

Het internet wordt steeds groter en toegankelijker door de vele sterke netwerken. 4G zorgt er nu al voor dat we met hoge snelheden het internet op kunnen met onze mobiele apparaten. En dan staat 5G er ook alweer aan te komen wat voor een nog sneller en op de toekomst voorbereid netwerk gaat zorgen. De mogelijkheden om je eigen wifi hotspot te creëren groeien daarmee ook.

Je eigen wifi hotspot.

Door 4G zijn we in staat om overal en altijd online te zijn. Dit biedt veel mogelijkheden, zoals het werken vanaf bijna elke plek ter wereld. Online shoppen vanuit de trein of bus. Je e-mail snel checken wanneer je ergens op staat te wachten, of even wilt lezen waarom je elektrisch moet gaan rijden. Het is allemaal mogelijk dankzij de snelle 4G verbindingen en wifi netwerken die je op veel plekken kunt gebruiken.

Het is tegenwoordig erg makkelijk om je eigen wifi hotspot te maken. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld op een plek zonder internet bent, en je met meerdere apparaten gebruik wilt maken van het internet. Maar ook wanneer je alleen bent, en je wilt onderweg op je laptop even ergens aan werken maar dit staat bijvoorbeeld in de cloud. Of je wilt even snel iets uploaden of downloaden, dan kan een wifi hotspot handig zijn.

Maar wat nu als deze er niet is? Zoals ik al zei is het maken van een wifi hotspot kinderlijk eenvoudig. Iedereen met een Apple, Android of andere moderne telefoon heeft standaard een hotspot functie ingebouwd. Deze kun je activeren en vervolgens kun je met een ander apparaat gebruik maken van je eigen gemaakte wifi hotspot.

Hoe werkt dit?

Je telefoon heeft verbinding met het 4G netwerk. Als het goed is heb je een databundel. Zodra je telefoon gebruik maakt van het internet gaat alle gebruikte data van je bundel af. Gelukkig is een data only of bundel met onbeperkt internet niet zo duur meer.

Je telefoon gebruikt ook voor je wifi hotspot deze bundel, hou hier dus rekening mee, wanneer je je bundel / wifi hotspot deelt met anderen.

Andere manieren om een wifi hotspot te maken.

Maar er zijn nog meer mogelijkheden voor het creëren van een wifi hotspot die wellicht een betere optie voor je zijn. Zo is het gebruik van een mifi router een van de beste opties voor internet onderweg en je eigen wifi hotspot.

Een mifi router is een mobiele router waar je een simkaart in doet met een data bundel. Op deze website staat veel informatie over deze apparaten en met name over wifi / internet onderweg. In dit specifieke artikel staat op welke manieren je een eigen wifi hotspot kunt maken.

Waarom je eigen hotspot?

Er zijn tal van redenen te verzinnen waarom iemand een wifi hotspot wil opzetten en gebruiken. Mensen die veel onderweg zijn, en voor hun werk of andere redenen internet nodig hebben maken gebruik van wifi hotspots en dan met name mifi routers.

Ook op vakantie is het een ideale oplossing. Zo ben je niet afhankelijk van de slecht werkende en trage wifi netwerken van hotels en campings.

Mensen die in een buitengebied wonen waar internet providers slechte dekking hebben. Hebben ook baat bij een mifi router in huis.

Auto’s hebben tegenwoordig ook modems ingebouwd waar een simkaart met bundel in kan. Hierdoor kun je allerlei apps in de auto gebruiken. of simpel weg gewoon je kinderen op de achterbank netflix laten kijken tijdens een lange rit. 😉

Vergeet niet over voldoende data te beschikken.

Het belangrijkste dat je moet onthouden bij het opzetten van een wifi hotspot. Is het gebruik van je data. Zeker wanneer je een beperkte databundel hebt. Dan is het slim om te monitoren hoeveel data er verbruikt wordt. gelukkig kun je dit op de verschillende mifi routers makkelijk zien. Hou rekening met het verbruik van je data bundel. Gebruik daarom het internet alleen voor belangrijke zaken. Of waardeer je bundel desnoods op naar onbeperkte of met meer gigabytes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *