Autozoeker.net

Als je denkt aan werken op grote hoogte, dan denk je wellicht gelijk aan schilders en glazenwassers. Maar dan hebben we nog lang niet iedereen gehad. Er zijn daarnaast nog veel meer specialisten die dagelijks de hoogte ingaan voor het restaureren van een gebouw, het snoeien van bomen of plaatsen van borden en verlichting op openbare plekken. In dit geval staat veiligheid voorop. Hiervoor zijn er een aantal opties beschikbaar waar wij je graag meer over vertellen.

Compact versie voor ruwe terreinen

Hoef je niet heel ver de hoogte in, maar heb je wel hulp nodig om zware materialen te kunnen plaatsen? Verdiep je dan eens in de mogelijkheden van een diesel schaarhoogwerker. Deze zijn compact en het platform is nauwelijks 2,5 meter. Echter kan dit uitgeschoven worden, waardoor je met meerdere personen op de hoogwerker kunt staan en er voldoende ruimte is voor materialen. Deze schaarhoogwerker heeft een hefcapaciteit tot 1000 kilo. In combinatie met de maximale werkhoogte van 9,92 meter is deze machine dus vooral heel geschikt voor bijvoorbeeld plaatsing recht onder de gevel. Is het terrein voor de rest nog moeilijk begaanbaar? Geen zorgen, door de nivelleerstempels is het mogelijk ruw terrein op te rijden met deze hoogwerker. Een andere compacte versie is de spiderhoogwerker.

Werken op grote hoogte

Moet er gewerkt worden aan een hoog gebouw, zoals een flat? Dan zijn de bovengenoemde opties niet toereikend. In dit geval is het verstandig om te kiezen voor een autohoogwerker, deze valt weer onder te verdelen in telescopische autohoogwerkers en kniktelescoop autohoogwerkers. Deze hebben een bereik tot 27 meter, waardoor het een stuk eenvoudiger wordt efficiënt te werk te gaan bij snoeiwerkzaamheden of het plaatsen van verlichting. Houd er rekening mee dat bij deze hoogwerkers een B-rijbewijs vereist is.

Kopen of huren?

Wil je graag aan de slag met deze machines? Dan heb je in dit geval twee keuzes: hoogwerkers huren of kopen. Wanneer het gaat om een klus die niet dagelijks terugkeert, is het financieel voordeliger om te huren. Dit kan bijvoorbeeld bij Boels. De machines worden met uiterste zorg onderhouden, daarnaast krijg je de juiste instructies op het gebied van besturing en beveiliging. En dat allemaal tegen een voordelige prijs. De specialisten helpen je met het uitzoeken van de meest geschikte hoogwerker voor jouw situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *