Autozoeker.net

AutoZoeker.netBilstein is een wereldwijd innovatief merk dat complete pakketten levert voor schokdempers, vering en ondersteltechnieken van hoge kwaliteit.

Al meer dan 50 jaar ontwikkelt Bilstein schokdempers, die gebruikt worden in de autosport. Bilstein is, behalve voor de motorsport ook de voor de tuningmarkt een gerenommeerd leverancier.

Door de jarenlange ervaring in de motorsport kan Bilstein dan ook hoogstaande oplossingen bieden bij car tuning. De doelstelling van Bilstein is door de jaren heen nog steeds dezelfde: maximaal contact van de banden met het wegdek.

Omdat Bilstein schokdempers meer comfort, verlaging of sportiviteit leveren, monteren veel automerken al standaard Bilstein onder hun modellen. Schokbrekers van Bilstein zorgen dan ook voor een dynamisch weggedrag; en niet te vergeten: veiligheid!

Verlagen

Verbetering van het uiterlijk van de auto is meestal is de reden om een auto te verlagen. De auto gaat er door verlaging strakker en stoerder uitzien.

Over het algemeen is het mogelijk 20 tot 60 mm te verlagen zonder ingrijpende aanpassingen te hoeven doen.

Wanneer je nog lager gaat is de kans groot dat de banden tegen de wielkasten gaan schuren. Houd er ook rekening mee dat, wanneer je meer dan 60mm lager wilt gaan, er ook kortere schokbrekers gemonteerd moeten worden, want de originele zijn anders snel kapot.

De voordelen van het verlagen van de auto:

  • betere rijeigenschappen
  • afname windgevoeligheid
  • scherper bochtengedrag
  • verkorting van de remweg

Het nadeel is dat, hoe lager het zwaartepunt van de auto ligt, hoe lager het comfort wordt.

Ook moet er rekening gehouden worden met het moeizamer rijden over drempels.

APK eisen

Houd rekening met de APK regels wanneer de auto lager op de weg komt te liggen. Het laagste punt van je vaste carrosserie dient hoger te zijn dan het minimum dat geldt volgens de APK-normen. Bij een verlaging van 60 mm. zal misschien ook de stand van de koplampen aangepast moeten worden.

Om heel laag te gaan kun je kiezen voor een complete verlagingsset en de standaard schokbrekers vervangen door een aftermarket set. Bilstein schokdempers zorgen ervoor dat de autobanden onder alle omstandigheden grip houden op het wegdek.

Zorg voor een verlagingsset waarbij de veren en de schokbrekers op elkaar afgestemd zijn. Zo krijg je een perfecte look zonder dat er afbreuk aan het comfort wordt gedaan. Een goede verlagingsset kan je zelf in rijhoogte aanpassen.

Het verlagen van de auto met schokdempers van Bilstein zorgt voor een sportieve uitstraling en de auto krijgt hierdoor een lage wegligging en brede banden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *