Autozoeker.net

AutoAls je van plan bent om een nieuwe auto aan te schaffen, kun je deze op verschillende manieren financieren als je niet genoegd geld hebt gespaard. Wij laten zien welke financieringsvormen er zijn en geven hier ook meer uitleg over.

Een auto leasen

Bij de meeste dealers is het tegenwoordig mogelijk om een auto te leasen. Dat houdt in dat je de auto als het ware huurt en hier elke maand een vast bedrag voor betaald. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de prijs van je auto en de leaseperiode. Na de leaseperiode is het dan mogelijk om de auto af te kopen of weer af te staan aan de dealer. Het voordeel hiervan is dat je niet in één keer het aankoopbedrag hoeft te betalen en de betaling spreidt over een aantal maanden of jaren.

Geld lenen

Je kunt ook geld lenen als je een nieuwe auto gaat aanschaffen. Dit kun je bij verschillende kredietverstrekkers doen en dit hoeft ook niet in overleg met de dealer. Je kunt het gehele aankoopbedrag van de auto dan in één keer lenen en in termijnen terugbetalen. De voorwaarden van de lening zijn afhankelijk van de kredietverstrekker en het bedrag dat je wilt lenen. Over het geleende bedrag moet je dan een rentepercentage betalen, deze rentepercentages verschillen per lening.

Fifty-fifty deal

Bij steeds meer dealers is het tegenwoordig zo dat je in twee delen kan betalen. De ene helft betaal je direct en de andere helft na een jaar of twee. Dit is ideaal als je nu al een gedeelte van het geld voor de auto hebt en weet dat je genoeg kan sparen om het tweede deel ook op tijd te voldoen. Bij de fifty-fifty deal betaal je geen rentepercentage, alleen als je je tweede termijn niet op tijd kunt voldoen wordt het een lening waarover je wel een hoog rentepercentage moet betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *