Autozoeker.net

Wanneer je van plan bent een auto te kopen en je hebt een mooie occasion op het oog dan doe je er goed aan zo veel mogelijk gegevens van het voertuig te achterhalen. Een eenvoudige manier om dit te doen is het uitvoeren van een RDW kenteken check. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is het RDW Kenteken van de betreffende auto, de test zelf duurt slechts enkele seconden. Omdat alle gegevens direct bij het RDW worden opgehaald is een kentekencheck zeer betrouwbaar. Eventueel is het mogelijk om na het uitvoeren van een RDW kentekencheck, op basis van het schadeverleden, de kilometerstand en aantal vorige eigenaren, een nauwkeurige waardebepaling van de auto te doen.

Het gebeurt immers nog vaak zat dat mensen te veel geld voor een tweedehands auto betalen. Daarnaast is het dan nog maar hopen dat deze geen schade heeft gehad, op tijd onderdelen zijn vervangen en deze verder in goede staat verkeerd.

RDW Kenteken check
Omdat alle informatie die bij een kenteken check RDW wordt opgevraagd direct bij het RDW vandaan komt is deze altijd up-to-date. Zaken als een verlopen APK of een overschrijving zijn daardoor direct zichtbaar. Daarbovenop komt dat de check 100% gratis is, hier hoeven dus nooit dure SMSjes of andere betalingen voor worden gedaan.

De RDW kenteken check kan uitgevoerd worden vanaf je eigen computer, tablet of telefoon, het enige dat wij van jou nodig hebben, is een kloppend kentekennummer. Vraag deze, voordat je naar een auto gaat kijken, dan ook altijd op bij de verkoper. Een kenteken check uitvoeren biedt uiteraard geen garantie dat er zich geen problemen met de auto voordoen. Om dit risico nog verder te verkleinen is het altijd mogelijk om tegen betaling meer gedetailleerde informatie over der historie van het voertuig op te vragen. Denk hierbij aan een eventueel schadeverleden of bij APK vervangen onderdelen. Ten slotte kan je natuurlijk altijd iemand die verstand van auto’s heeft meenemen naar de bezichtiging. Eventuele mankementen zijn door hen snel gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *