Autozoeker.net

De gratis kenteken check om meer te weten te komen over ieder willekeurig voertuig in Nederland dat voorzien is van een kenteken.

De meeste gemotoriseerde voertuigen zijn in Nederland voorzien van een kenteken, daarbij kan je naast de auto bijvoorbeeld ook informatie via de kenteken check verkrijgen van bijvoorbeeld een vrachtwagen, een bestelbusje, een motor, een scootmobiel of een bromfiets.

De kentekens worden in Nederland uitgegeven door de RDW, die van al deze voertuigen ook veel gegevens opslaat. Ten dele kan iedereen deze voertuiggegevens inzien, voor zover het geen gegevens zijn die te maken hebben met de voertuighouder, maar met het voertuig.

Daardoor is het heel makkelijk om gegevens van een voertuig in te kijken, dat je bijvoorbeeld wilt gaan kopen, bijvoorbeeld bij een tweedehands auto.

Dat kun je doen door het kenteken in te typen, en vervolgens worden alle gegevens die bij de RDW bekend zijn van dat voertuig opgehaald.

Zo kun je bijvoorbeeld bekijken wat het motorvermogen is, hoeveel deuren de auto heeft, hoeveel gewicht het voertuig heeft, het te trekken gewicht, en het laadvermogen. Daarnaast kun je ook informatie vinden over de precieze datum dat de auto bijvoorbeeld in Nederland op de weg werd toegelaten, of het voertuig wel verzekerd is voor de wettelijk verplichte WA verzekering, of een geldige APK keuring is gedaan, en wanneer de volgende APK keuring verricht moet worden.

Deze informatie, die je overigens via een kenteken check helemaal gratis kunt bekijken, is vooral handig als je bijvoorbeeld een tweedehands auto, of een ander voertuig, wilt kopen.

De meeste kopers weten immers niet veel van het betreffende voertuig. Door de gratis kenteken check te doen kun je al veel waardevolle informatie verkrijgen.

Daarmee kun je bijvoorbeeld voorkomen dat je de spreekwoordelijke kat in de zak koopt, natuurlijk er van uitgaande dat de meeste verkopers van auto’s, brommers en scooter natuurlijk te vertrouwen zijn. Maar helaas worden er soms toch auto’s aangeboden, die wat minder goed en mooi zijn.

Een simpele kenteken check kan dan al een hoop ellende voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *