Autozoeker.net

In principe bestaan er meerdere soorten autosloperijen; Zo is er de echte, traditionele, autosloperij waarbij de auto karkassen hoog opgestapeld staan en waar je vrij kunt zoeken naar een geschikt auto onderdeel. Andere autosloperijen zorgen alleen maar voor een toelevering van sloopauto’s, om deze vervolgens linea recta naar de autorecycling te laten afvoeren (met als overkoepelend orgaan ARN – Auto Recycling Nederland). En dan zijn er ook nog autosloperijen die zowel auto’s afvoeren naar ARN, maar welke ook tweedehands auto’s te koop aanbieden. Vaak worden er geen onderdelen verkocht; dit gebeurt alleen nog maar via een traditionele autosloop.

Regionale Autosloperijen

Met welke autosloperij men ook zaken doet: zorg ervoor dat de betreffende autosloperij te allen tijde is aangesloten bij de RDW. Alleen in dat geval kunnen kan er een vrijwaringsbewijs geboden worden, wat van belang is om formeel niet langer de wettelijke eigenaar van het motorvoertuig te zijn.

Autosloperijen zullen voor een autowrak doorgaans enkele tientallen euro’s bieden. We spreken dan over een echte schadeauto of een verroest wrak; auto’s die werkelijk total loss zijn. Dit lijkt weinig, maar ook autosloperij zijn onderhevig aan de oud ijzerprijs, die behoorlijk fluctueert. Daarnaast komen de ophaaldiensten van menig autosloperij ook nog eens gratis de auto ophalen van de plek waar deze zich bevindt. Uiteraard gaat het dan om lokale autosloperijen, die binnen een straal van 50 km actief zijn.

Regio Arnhem

In Arnhem is de RDW erkende autosloperij “Arnhem” altijd actief met het ophalen van sloopauto’s. Iedere klant kan een afspraak maken voor het gratis laten ophalen van de auto. De mannen van Autosloperij “Arnhem” staan voor de klant klaar om hen binnen één dag van het wrak te verlossen. Zodra de chauffeur zich aanmeldt bij de klant zal deze niet alleen contant uitbetaald krijgen, maar ook het vrijwaringsbewijs direct in handen krijgen. De oude auto zal dan via een oplader afgevoerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *