Autozoeker.net

Een acculader of een druppellader? Waar zou u voor kiezen? En waarom? Welke is het beste voor uw situatie en wat is economisch de beste oplossing? In dit artikel vindt u meer informatie over acculaders en druppelladers. Na het lezen weet u precies welke lader het beste bij u zal passen.

Wat is een acculader?

Een acculader zorgt ervor dat uw accu wordt opgeladen. Dit heeft u bijvoorbeeld nodig als uw auto een tijdje stil heeft gestaan en de accu van uw auto niet genoeg power heeft. Het gevolg is dat u de motor niet kunt starten en dus uw auto niet mag gebruiken. Het opladen van uw accu zorgt ervoor dat u de auto weer kunt gebruiken. Een acculader is dus eigenlijk niets anders dan een lader van een accu, zoals u dat bij uw telefoon ook gewend bent.

Wat is een druppellader?

Een druppellader is daarentegen niet bedoeld om uw accu op te laden als deze leeg is. Zodra uw accu vol zit, zorgt een druppellader voor het optimaal houden van de accu. Als u bijvoorbeeld een motor in de schuur heeft staan, is het noodzakelijk dat u een druppellader in huis heeft. Met zo’n lader verleng je de levensduur van je accu al gauw met maanden en nog waarschijnlijker met jaren! Een druppellader stimuleert het laden van de accu tijdens het motorrijden. Door de accu een lange tijd achter elkaar aan de lader te hangen wordt de accu steeds een beetje bijgedruppeld. Zo hou je de accu in optimale staat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *