Autozoeker.net

Voor veel ondernemers kan het aantrekkelijk zijn om een auto te leasen, om zo mobiel te zijn maar geen hoge kosten te hoeven maken voor je eigen auto. Echter zijn er altijd wel een paar dingen waar je op moet letten wanneer je besluit om een auto te gaan leasen.

 

Onze 3 tips helpen je een handje op weg.

 

  1. Maak een schatting van de leaseperiode

 

Een eerste tip is om een globale schatting te maken van de periode dat je de leaseauto nodig zult hebben.

 

In de praktijk blijkt namelijk dat vrijwel de meeste ondernemers de auto maar gedurende een korte periode willen gaan gebruiken, en daarom het beste voor een shortlease auto kunnen gaan. Hiermee bespaar je vaak kosten en zit je niet aan een langdurig contract vast.

 

  1. Ga voor een all-inclusive leasecontract

 

Het laatste waar je natuurlijk op zit te wachten is hoge kosten waar je zelf voor moet opdraaien bij eventuele schade aan je leaseauto.

 

Het is daarom sterk aan te raden om altijd een leasecontract af te sluiten waarbij alle kosten voor schade zijn inbegrepen. Dit betekent natuurlijk dat je per maand iets meer zult betalen, maar dit weegt dubbel en dwars op tegen de kosten van een eventuele reparatie.

 

  1. Kies voor flexibiliteit

 

De derde tip van onze kant is om voor een zo flexibel mogelijk leasecontract te gaan. Je weet namelijk maar nooit hoe de zaken zullen verlopen, zeker wanneer je de leaseauto niet voor jezelf least maar voor één van je medewerkers.

 

Gelukkig kun je bij vrijwel de meeste grote leasebedrijven een optie kiezen waarbij je iedere maand kunt opzeggen. Opnieuw zal dit resulteren in iets hogere maandlasten, maar ook hier is dat het in onze ogen zeker waard.

 

Ga je binnenkort een auto leasen, houd dan deze 3 tips dus goed in je achterhoofd.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *