Autozoeker.net

Als je een aanhanger wilt aanschaffen, kan je bij de meeste ook extra opties toevoegen. Een van die opties kan led verlichting zijn. Maar waarom zou je led verlichting kiezen? Heeft led voordelen ten opzichte van gloeilampen? In deze blog gaan wij je zoveel mogelijk uitleggen over led verlichting, hoe het werkt, wat de led storing is en wat je moet doen om led storing op te lossen. 

Waarom kiezen voor led verlichting op de aanhanger?

Het kiezen voor led verlichting kan nog wel een overweging zijn. Gloeilampen worden in de meeste gevallen standaard gemonteerd op de aanhanger, dat komt omdat deze functioneren achter elke auto. Bij led verlichting is dat nog lastig, aangezien er op elk mogelijke auto een storing kan ontstaan. Tenzij er natuurlijk standaard weerstanden gemonteerd zijn, die halen de storing uit de lampen namelijk. Led verlichting is wel een stuk zuiniger dan gloeilampen. Daarnaast hebben de led lampen meer branduren dan gewone verlichting, ook worden deze niet snel warm. Een led lamp heeft ook erg helder licht, daardoor ben je goed te zien tijdens slecht weer. Gloeilampen kunnen bij veel trillingen stuk gaan, bij led verlichting is dit een stuk minder. 

Wat te doen bij een led storing?

Het is mogelijk dat als jij led verlichting monteert, dat er een storing ontstaat. Het is niet te achterhalen, van tevoren, bij welke auto dit gaat gebeuren. Daarom is het in eerste instantie altijd aan te raden om led verlichting aan te schaffen met voor gemonteerde weerstanden. Als je normale led verlichting besteld hebt en er ontstaat storing, dan kan je ervoor kiezen om losse weerstanden te monteren. De losse weerstanden monteer je op elke storende functie en standaard één op de massa. Het is ook gemakkelijk om te kiezen voor een controlbox, deze zet je tussen de aansluiting van de auto en de aansluiting van de aanhanger. Daarmee is de storing dan ook verholpen. 

Hoe ontstaat een led storing?

Natuurlijk is het oplossen van een led storing handig om te weten. Maar hoe kan het nou dat er bij led verlichting storing ontstaat? Je hebt een boordcomputer op de auto zitten, dit wordt de CANBUS genoemd. Deze is ontworpen voor het gebruik van gewone buislampjes. Alle functies samen verbruiken meer stroom dan de led verlichting, die is namelijk zuiniger. Maar hierdoor denkt de CANBUS dat er een storing is, omdat er ‘’niet genoeg’’ stroom wordt herkend. De automatische weerstandmeting van de CANBUS zorgt er dus voor dat sommige functies of alle functies dan niet naar behoren werken. Dit is zoals net verteld op te lossen met weerstanden of een controlbox. 

Meer led verlichting informatie

Heb je na het lezen nog vragen over Led verlichting toebehoren voor de aanhanger? Of de manier waarop je een storing op kan lossen? Neem dan contact op met Aanhangwagendirect.nl. Zij zijn specialist in aanhangers en aanhanger onderdelen en hebben ook een groot assortiment aan led verlichting. Natuurlijk kan je ook voor gloeilampen terecht bij Aanhangwagendirect. Bij vragen kan je contact opnemen met de klantenservice van Aanhangwagendirect.