Het is geen nieuws dat het steeds drukker wordt op de Nederlandse wegen. Steeds meer mensen besluiten een auto aan te schaffen, simpelweg omdat we graag langere afstanden af willen sluiten en steeds gemakzuchtiger worden, niet meer willen fietsen en het openbaar vervoer niet fijn vinden. Er zijn in Nederland gemiddeld 93 personenauto’s per 100 huishoudens. Naarmate het aantal Nederlanders toeneemt, neemt het aantal auto’s ook fors toe. Dit betekent dat het op de Nederlandse wegen ook drukker wordt. In de praktijk houdt dit in dat er meer auto’s op de weg zijn waar je rekening mee moet houden. De spits wordt drukker en helaas neemt het aantal ongelukken ook toe. Naast dat het steeds drukker wordt op de snelweg speelt het ook nog mee dat de weggebruiker, ondanks de waarschuwingen van de overheid, zijn smartphone in het verkeer blijft gebruiken. Een groot deel van de ongelukken op de snelweg wordt veroorzaakt doordat weggebruikers niet opletten en binnenkomende berichten of oproepen beantwoorden. Het is daarom belangrijk om een autoverzekering af te sluiten zodat je bij een ongeluk op de snelweg de schade vergoed krijgt.

Er is een onderzoek gedaan naar de meest gevaarlijke snelwegen in Nederland. Dit zijn:

De A10 is de koploper en op deze snelweg gebeuren de meeste ongelukken (15 per kilometer asfalt) en daarnaast is bijvoorbeeld de A12 ook een erg gevaarlijke weg met 11 ongelukken per kilometer asfalt.

Gevaarlijkste locatie

Deze top 6 heeft betrekking op gehele snelwegen, maar is dus niet per se een graadmeter voor waar de gevaarlijkste weggedeeltes te vinden zijn. Zo becijferde de VID dat de gevaarlijkste locatie aan de A2 ligt, een weg die niet in de top 6 staat. Bij Empel vonden daar vorig jaar 151 ongelukken plaats. Ook op de A1 bij Muiderberg en op de A20 ter hoogte van Rotterdam-Centrum ging het erg vaak mis. Beide locaties telden in 2015 141 ongelukken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *